5 mýtov o neplodnosti
Rastúce tehotenské bruško je jedno z najdôležitejších bodov tehotenstva. Práve podľa nej poznáte, že je žena v inom stave a tiež žena si vďaka nemu bude pripadať viac tehotná. „Kedy bude na mne tehotestvo vidieť?“ je to preto jedna z prvých otázok, ktorá žene preletí hlavou.

Vysnené tehotenstvo

Štúdie potvrdili, že u žien, ktoré si tehotenstvo dlhodobo priali, je bruško vidieť skôr a viac. Dôvodom niesú rýchlejšie fyziologické zmeny, ale iba ženské podvedomie. Vďaka nemu ženy vystrkují bruško viac pred seba a chcú ho svetu vystaviť na obdiv.

Skutočné bruško

Vysnené bruško môže okolie vidieť už skutočne skoro, to skutočné ale až s istotou v 5. mesiaci. Najvýznamnějšiu úlohu v tomto prípade zohráva postava pred tehotenstvom. U oblejších žien sa bruško môže na dosť dlho „schovať“ do už existujúcich tukových zásob. Štíhle ženy to na sebe možno spoznajú skôr. U druho a viac rodičiek sa dá bruško vidieť oveľa skôr, a to vplyvom povolenejšej brušnej steny a maternicových svalov.

Chráňte svoje bruško

Či máte bruško veľké alebo malinké, nosíte v ňom svoj najväčší životný poklad. A preto si veľa žien svoje bruško inštinktívne hladká. Tento kontakt je však úplne jednoducho vysvetliteľný. Ide o túžbu po kontakte a zároveň ochraniteľský reflex. Najčastejšie si totiž tehotné ženy hladkajú bruško, keď sú v strese alebo majú z niečoho obavy. Všimnúť si to môžete napríklad na poradniach pre tehotné, kde si každá žena bude na svoje bruško intuitívně siahať. Podľa odborníkov je hladkanie bruška skvelá vec a ľudia by tehotné ženy nemali v tomto odsudzovať.